Skultuna Messingsbruk

Skultuna grundades av Karl IX år 1607 och då som nu, är tidlös formgivning av högsta kvalitet essensen i verksamheten. Alla Skultunas föremål skapas för att hålla över tid och bli vackrare för varje dag och generation som använder, bär och älskar dem.

Idag samarbetar Skultuna med ledande internationella designers som GamFratesi, Lara Bohinc, Luca Nichetto, Monica Förster, Richard Hutten och Claesson Koivisto Rune för att nämna några. Skultunas produkter hittas på ledande varuhus runt om i världen, företaget har vunnit en rad internationella designpriser och ställer regelbundet ut på de internationella designmässorna. Samtidigt pågår produktionen i fabriken i Skultuna i en obruten linje sedan början av 1600-talet, idag främst i form av slutbearbetning som trumling, polering, slipning, montering, paketering och slutkontroller.

Skultuna Messingsbruk ligger kvar på exakt samma ställe vid Svartån i Västmanland där det grundades för över 400 år sedan. Det är fortfarande företagets säte och här fortgår produktionen oförtrutet sedan år 1607.

Några av dessa produkter finner du på vårt gåvokort The Giftcard. För mer information - kontakta oss.

Skultuna produkter